Реєстрація / Вхід

Програма “Послуги для дітей з обмеженими можливостями: білоруський і український досвід”

Програма “Послуги для дітей з обмеженими можливостями: білоруський і український досвід” у рамках проекту “Навчальні програми професійного розвитку” у партнерстві з USAID Belarus організована для випускників програм “Сучасні методи реабілітації дітей-інвалідів” (2014) та “Інклюзивна освіта в Україні” (2012).

Спільно з білоруськими фахівцями, зокрема випускниками програми Community Connections, українські фахівці із захисту дитинства мали чудову нагоду обмінятися досвідом у царині надання послуг для дітей і молоді з інвалідність.

У перший день візиту учасники познайомились з принципами організації і розвитку інклюзивної освіти в Республіці Білорусь, з традиційними й інноваційними підходами до надання послуг з реабілітації, що використовуються некомерційними організаціями в Білорусі, а також поділитися досвідом організації інклюзивної освіти в середніх школах України. Учаснними зустрілися зі своїми колегами з центрів корекційно-розвиткового навчання і реабілітації і поділилися досвідом роботи у царині надання послуг для дітей з інвалідністю, членів їхніх сімей.

Серед учасників програми – директор Всеукраїнського центру професійної реабілітації інвалідів Микола Леонідович Авраменко, директор ВІнницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Промінь” Міністерства соціальної політики України Василь Михайлович Балдинюк, директор Всеукраїнського центру реабілітації інвалідів “Віра, надія, любов” Тетяна Василівна Жибчин, директор Білоцерківського центру соціальної реабілітації змішаного тику для інвалідів і дітей-інвалідів “Шанс” Тамара Михайлівна Луценко, директор Роменського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Наталія Анатоліївна Осауленко, голова правління громадської організації інвалідів “Родина” Лариса Станіславівна Самсонова, заступник директора Львівського міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної і медичної реабілітації інвалідів Борис Глібович Татаринов, директор Донбаського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів Світлана Олександрівна Фоміна, заступник директора з навчально-виховної роботи середньої школи № 168 м. Києва Лариса Петрівна Шевчук, директор Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів “Поділля” Роман Леонідович Штогрин. У програмі взяла також участь консультант Всеукраїнського фонду “Крок за кроком” Наталя Віталіївна Заєркова..